Noutati

Acasă > Noutati > Articole

Telemunca – un nou tip de contract de munca

29 Martie 2017 / Scris de PATRASCANU IULIAN / Imprimaţi articolul

Conform Ministerului Muncii si Justitiei Sociale (MMJS), se doreste reglementarea unui nou tip de contract de munca, respectiv telemunca.

Telemunca are in vedere desfasurarea activitatii de la distanta folosind tehnologia informatiei, aplicandu-se salariatilor care desfasoara aceeasi activitate care ar putea fi efectuata si la sediul sau spatiile angajatorului, in afara sediului sau spatiilor respective, in mod regulat.

Salariatii prin contract de telemunca au aceleasi drepturi, garantate prin legislatie si prin contractele colective aplicabile, ca persoanele similare care isi desfasoara activitatea la sediul angajatorului.

Angajatorul va fi raspunzator pentru luarea masurilor necesare, in special in ceea ce priveste software-ul, pentru a asigura protectia datelor utilizate si prelucrate de persoana care lucreaza in regim de teleworking in scop profesional.

Ratiunea introducerii acestui nou tip de contract ar fi, conform reprezentantilor MMJS, modernizarea organizarii muncii si crearea unui mijloc pentru angajati de a-si reconcilia munca si viata sociala, oferindu-le autonomie sporita in realizarea sarcinilor ce le revin, persoanele care urmeaza sa lucreze in regim de teleworking isi gestioneaza organizarea programului de lucru cu respectarea legislatiei aplicabile, a contractelor colective si a regulamentului intern al angajatorului.

Sursa: mediafax.ro

Recomandaţi articolul pe

CATEGORII DE NOUTĂTI

Pentru mai multe ştiri, selectaţi una din categoriile de mai jos.